Млади и стари земеделци създават градини заедно в Дъбрава

Снимки: СЮЗО

Дневният център „Зорница“ в Благоевград, техни възпитатели, членове на Сдружението на пенсионерите от града и екипът на Сдружението на Югозападните общини вчера поставиха заедно основите на пилотна крайградска градинка за плодове и зеленчуци в село Дъбрава.

Всяко от децата получи възможност да посади свое бадемово дръвче под вещото ръководство и напътствия на по-опитните си „колеги градинари“ от Сдружението на пенсионерите.

Дръвчетата бяха „осиновени“ от младите градинари, като поставени табелки указват кой е техният осиновител. Така децата и семействата им ще имат възможност да посещават градинката и по-нататък, за да обгрижват и следят как се развива тяхното дръвче.

След това смесената група градинари засади листни зеленчуци в предварително подготвени издигнати лехи – спанак, различни видове салата и лук. Засадиха се и ягоди, които са сред любимите плодове на децата.

Накрая всички се поздравиха за добре свършената работа, като по стара българска традиция попяха и поиграха в чест на новата градинка.

След здравата работа и грижи се очаква богата реколта, с която градинарите да се похвалят и да почерпят.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK