Нов прием на документи за приемни семейства се обявява за територията на община Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Нов прием на документи за приемни семейства се обявява за територията на община Дупница. Това е във връзка с продължаващото изпълнение на проект "Приеми ме 2015" в партньорство с Агенцията за социално подпомагане. Услугата "Приемна грижа" се предоставя на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда.

Общата продължителност на проекта става 63 месеца и ще продължи до 28.02.2021 г. Към настоящия момент в община Дупница има 10 утвърдени професионални приемни семейства, като в 8 от тях са настанени 9 деца. От началото на тази година едно дете е осиновено и едно е настанено в приемно семейство. 

Потребностите за община Дупница от набиране на нови приемни семейства и  планираните брой и вид приемни семейства са съобразени с общинската програма за закрила на детето, респективно с потребностите на общината от развитието на приемната грижа. 
За община Дупница е необходимо е да бъдат утвърдени 10 семейства с профил за децата от 10 до 16 г., както и поне три приемни семейства за деца от 0 до 3 годишна възраст. Приемът на заявления е отворен. 

Месечното възнаграждение, което получава един приемен родител е в размер на 150 % от минималната заплата при едно дете, за две деца е 160 % и за 3 - 170%. Всяко настнанено дете получава и месечна издръжка, като за децата от 0 до 3 год е 260 лв, за тези от 3 до 14 - 227,50 лв и от 14 години нагоре - 260 лв на месец. 

Приемните семейства на територията на община Дупница могат да се свържат със социалните работници на ул. Солун 4, каб. 12 или на тел. 0877 50 93 93.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK