Ул. „Промишлена“ в Благоевград с готов работен проект

Снимка: Infomreja.bg

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

След четвърт век обещания ул. „Промишлена“ в Благоевград вече е с готов работен проект. Транспортната връзка ще свързва директно кварталите „Еленово“ и „Ален мак“ от кръговото кръстовище при ЗМК с ул. „Ал. Стамболийски“ при старите гробища, което силно ще облекчи трафика и ще отпуши „тапите“ в най-натоварените часове на денонощието, отбеляза зам.-кметът по строителството инж. Венелин Трошанов.

Той обясни, че проектът се внася за съгласуване във всички институции, което се очаква да стане до 2 седмици, за да се издаде разрешение за строеж.

Втората важна новина от строителното направление в Общинска администрация е, че в петък ще се открие ново арт пространство за културни събития и изложби. То е с големина 160 кв. м в помещението на бившия клуб „Дръм“ под общинската галерия.

Пространството е реновирано, климатизирано и с монтирана нова вентилационна система и разполага освен с място за изложби и със сцена с художествено и сценично осветление.

Приключи ремонтът и обновяването на 15 автобусни спирки в града, до които са монтирани табла за афиши и жалейки и те вече се ползват от хората, отчете свършената работа инж. Трошанов. Той посочи още, че е приключило и разширението на гробищния парк с нови алеи, огради и осветление на площ от 3,5 дка.

До края на седмицата пък приключва монтажът на нова детска площадка зад бившия магазин „Валан“ на мястото, където беше заведението „Соларис“, а в съседство ще се монтира и беседка за хората от квартала./ struma.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd