Укрепват връзките между общините Гърмен и Тасос

Снимки: Община Гърмен

Скоро лековитата огняновска минерална вода ще може да се използва не само във  възстановените Горни бани, но и в двете мира, които сега усилено се възстановяват и благоустрояват. Това става благодарение на проект за трансгранично сътрудничество между община Гърмен и гръцката община Тасос.

Проектът предвижда  изграждане на подпорни стени, създаване на детска площадка, нови душ кабини, съблекални, екотоалетни, паркинг. Помислено е  за достъпа до водата и на хората с увреждания. За тях ще бъдат изградени рампи.

Според Минка Капитанова – кмет на община Гърмен, строително-ремонтните дейности  трябва да  приключат  до края на месец май.

По същия проект ще бъдат  доставени велосипеди за улесняване разглеждането на културно – исторически обекти като останките от римския град Никополис ад Нестум и праисторическото светилище край Долно Дряново. Освен това на видни места ще бъдат поставени пет специално изработени табели - информационни карти. Работи се и върху заснемането на филм, разказващ за забележителностите на общината. Той ще бъде предоставен и на туристическите борси.

Укрепването на връзките между двете общини – Гърмен и Тасос, вече се чувства и по засиления обмен на туристи.  Неотдавна гръцка група обиколи забележителностите на община Гърмен, а хора с увреждания от нашата  община ще посетят организирано остров Тасос.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK