Укрепват три моста над река Бистрица по трансграничен проект с община Делчево

Снимка: Infomreja.bg, архив

Община Благоевград започна подготовката за реализирането на два нови проекта. Съвместно с Община Делчево, общинска администрация разработва проектни предложения за „Енергийно ефективно осветление в региона Благоевград – Делчево” и „Защита от наводнения и укрепване на мостове на реките Брегалница и Бистрица”.

Двата проекта са по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Македония. Първият, при който Община Благоевград ще бъде водещ партньор, предвижда въвеждане на енергийно ефективно улично осветление в четири села от Община Благоевград. Това са Логодаж, Падеш, Покровник и Зелен дол.

Укрепване на три моста по поречието на река Бистрица - на улица „Христо Силянов”, пешеходен мост при халите и въжен мост при Алея на здравето, е предвидено по втория проект, по който водещ партньор ще бъде Община Делчево. С дейностите по проекта ще се надгради изпълняващия се в момента проект „Мерки за предотвратяване на наводнения на реките Брегалница и Бистрица”.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки един от проектите е 400 000.00 евро, като не се изисква съфинансиране от Община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK