Укрепват пътя Симитли - Разлог за 20 дни

снимки: Областна администрация - Благоевград

Областният управител Димитър Димитров, директорът на ОД МВР - Благоевград Васил Митов и шефът на Областно пътно управление Христо Атанасовски инспектираха на място състоянието на свлачището, в резултат на което бе отнесена част от пътя Симитли - Разлог.

Те установиха, че движението през участъка вече е обезопасено и свлачището е насипано. Направени са необходимите замервания от геодезисти, проектанти и конструктори работят по изготвянето на работен проект за изграждане на нова подпорна стена.

По-рано през деня областният управител проведе среща с директорите на полицията и пътното управление, на която присъстваше и Методи Бачев - управител на благоевградската фирма "Агромах", която отговаря за пътното поддържане в района.

"Имаме достатъчно техника за зимно поддържане. Ако се мобилизират всички институции, подпорната стена на свлачището ще бъде изградена за около 20 дни", увери Бачев. 

Димитров, Митов и Атанасовски от своя страна гарантираха пълно съдействие за максимално бързото възстановяване на нормалното движение през проблемната пътна отсечка. 

От 1 ноември ще има денонощни дежурства на опорните пунктове при проходите Предел, Папаз чаир и Юндола с оглед обезпечаване на пътищата при зимна обстановка. След 15 ноември изцяло се влиза в зимен режим на работа и дежурства ще се дават по всички пунктове, стана ясно по време на срещата.

Междувременно до края на месеца всички пунктове ще бъдат проверени за готовността им с техника, сол, пясък и луга за незабавна реакция при обилни снеговалежи. Ще бъде извършена превантивна проверка и на други невралгични места в областта.

"Пътят през Кресненското дефиле не е толкова проблемен, както през Предел, там възникват ситуации най-вече с падащи камъни. Ще се обследва и пътят през Папаз чаир, за да се вземат необходимите мерки и да не се стигне до ситуация като тази със свлачището по пътя Симитли-Разлог", каза областният управител.

Според него до старта на същинския зимен сезон не трябва да се допуска и ден бездействие, за да няма неприятни изненади.

Този четвъртък Димитров свиква заседание на комисията по зимно поддържане, което ще се проведе от 14 часа в конферентната зала на администрацията.

 

снимки: Областна администрация - Благоевград
Христо Атанасовски и Васил Митов
Методи Бачев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK