Укрепват опасни мостове в Петричко

Снимки: Община Петрич

Община Петрич продължава укрепителните дейности на опасни мостове по подгорския път. Те са следствие на предварително обстойно проучване на състоянието на съоръженията.

Работата по укрепване на моста между селата Самуилово и Камена започва след констатиране на пропукани подпорни стени. Освен това при изкопните дейности за укрепване на съоръжението се стига до сериозно свличане на земна маса заради наличието на подпочвените води. Те са подкопавали основите на моста години наред, което явление е криело сериозни рискове за състоянието и безопасността на трасето, едно от най-натоварените в община Петрич.

„Това наложи ограничение на движението само в едната лента на пътя и недопускане преминаването на тежкотоварни возила, заради риска от пропадане на моста”, обясни заместник-кметът Минка Салагьорова. По нейна информация предстои изграждането на нови шестметрови подпорни стени, които да бъдат гаранция за устойчивостта във времето на мостовото съоръжение.

Фирма изпълнител на обекта след проведена обществена поръчка е „Александър 49” ЕООД. Стойността на поръчката е 126 744 лв. с ДДС. Пусковият срок за обекта е три месеца.

Избрана е и фирма изпълнител за изкърпване на общинската пътна мрежа в Петричко. Това е „Водно строителство - Благоевград” АД . Стойността на поръчката е 150 хиляди лева за изкърпване на 4 000 кв. метра. За първи път община Петрич ще подпише и рамков договор за аварийно изкърпване на пътната мрежа през цялата година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK