Укрепват част от дворната фасада в Рилската света обител

Снимка: Infomreja.bg, архив

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков подписа днес разрешение за строеж за частично аварийно укрепване на местата с видими увреждания на частите от фасадите на източната част от Корпус I – блок „А“ на Рилската света обител.

В резултат на подадени заявления от игумена на манастира Адрианополски епископ Евлогий в МРРБ през декември 2016 г., април и май 2017 година, и след преминатите съгласувателни процедури, е одобрен и технически проект за предвидените за изпълнение дейности, които да допринесат за повишаването на конструктивната устойчивост на сградата.

Изпълнението на строително-монтажните работи в старата част на Източното крило на манастира се налага поради необходимостта от конструктивно укрепване на част от носеща конструкция.

Дейностите, които ще бъдат извършени, целят консервация и реставрация на обекта, който е с национално значение. Те ще допринесат за укрепване и удължаване годността на конструкцията, както и за възстановяване на архитектурните, художествени и естетически качества на недвижимата културна ценност.

Издаденото от МРРБ Разрешение за строеж № РС-22 от 31.05.2017 г. влиза в сила след изтичане на 14-дневния срок за обжалване, който започва да тече от обнародване на обявлението в „Държавен вестник“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK