Украински самолет се разби в Техеран

Снимка: Infomreja.bg

Няма оцелели при инцидента

Пътнически самолет със 180 души на борда падна край Техеран. Пътническият самолет „Боинг 737” на украинските авиолинии е изчезнал от радарите малко след излитането си от летище в Техеран.

На любителски кадри се вижда как машината гори и рязко се снижава. След което пада на земята и избухва в пламъци. Все още не е ясна причината за инцидента. Според властите в страната на борда е имало 180 души, от които 167 са били пътници, а останалите екипаж. Всички те са загинали при разбиването на машината. 

От Външното ни министерство съобщават, че няма данни за пострадали български граждани. Посолството ни в Техеран следи ситуацията и е готово да оказва съдействие при необходимост, съобщават от Нова телевизия.

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до украинския си колега Олексий Хончарук. Той изразява своите искрени съболезнования за трагедията.

„Бих желал да изразя чрез Вас своята съпричастност към болката и страданието на близките на загиналите”, пише министър-председателят Борисов в съболезнователната телеграма.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK