Деница Сачева е новият социален министър

Деница Сачева, снимка: БГНЕС

Сачева сменя Бисер Петков

Деница Сачева положи клетва като министър на труда и социалната политика. „За” избирането на Сачева и оставката на досегашния Бисер Петков гласуваха 114 народни представители, „против” гласуваха 106, въздържаха се трима депутати.

След гласуването в отрицателен вот от левицата заявиха, че в днешния Международния ден на хората с увреждания не се е разбрало защо Бисер Петков е елиминиран като социален министър. Реформата в социалната политика се бави вече 10 години и аз лично се надявам, че мандатът на новия министър ще бъде много кратък, заяви от трибуната Таско Ерменков от БСП.

Много добре съзнавам мащаба, отговорността и трудностите, свързани със социалната политика. Това е комплексна политика, заяви преди гласуването Сачева и обеща, че като министър ще гарантира диалогичност, баланс и добронамереност в МТСП.

Управленските приоритети на коалиционното правителство вече са ясни и факт. Там не би трябвало да има изненади. Приемам политиките на ГЕРБ, каза Сачева преди да положи клетва в пленарна зала.

По време на разискванията депутати припомниха за училищната анкета, в която анкетираните в училищата трябваше да определят пола си и която предизвика бурни спорове в обществото пространство. Сачева каза, че именно правителството на ГЕРБ отмени тази анкета, докато тя беше въведена по време на управлението на проф. Анелия Клисарова.

Аз съм против насилието над жените и деца и съм „за” традиционното семейство между мъж и жена. Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява, заяви Деница Сачева.

Според нея разискванията в пленарна зала са били организирани. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK