УЕФА финансира родния девически футбол, Благоевград един от центровете

снимка: ФК Спортика

Проектът за развитие на женския и девически футбол, изготвен от БФС още в началото на тази година, бе официално узаконен и подкрепен от УЕФА. В следващите четири години европейската централа ще оказва финансова подкрепа във всяко футболно начинание, свързано с момичета, девойки и жени.

Основната част от финансирането ще стане чрез програмата за „Развитие на женския футбол” към УЕФА, а за проекта средства са заделени още от БФС и от осемте общини, където ще бъдат изградени първите регионални женски футболни центрове - София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Бургас, Благоевград и Видин.

Проектът на УЕФА и БФС ще стартира официално през новата учебна година през месец септември, като сумата, която ще постъпи в централата в София, възлиза на 100 000 евро. Предстои да бъдат направени и курсове за треньори на момичета, девойки и жени, чиито познания и присъствие на събитията в регионалните центрове допълнително ще улеснят развитието на играта при дамите.

Един от футболните центрове ще бъде в Благоевград, благодарение на развитието на женски футбол в областния център. От финансирането най- големи дивиденти ще спечели ФК Спортика. Всички момичета, който се насоча към футбола, ще получат поле за изява именно в Спортика. Отборът от Благоевград вече е фактор в българският женски футбол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK