Удължиха сроковете за общежитията и таксите в ЮЗУ

Първо студентско общежитие, снимки: infomreja.bg

Срокът за настаняване на класираните студенти за общежитие се удължава до 20 септември, съобщиха от ЮЗУ "Неофит Рилски".

Настаняването ще протече по график. На 17 септември /понеделник/ - от 12,30 до 14,30 ч., на 18 септември - от 10,30 до 12,30 ч., на 19 септември - от 11,30 до 13,30 ч., и на 20 септември - от 11,15 до 12,30 ч.

Необходимо е студентите да вземат уверение за записана учебна година. От стая 114 А се получава настанителна заповед, а след получаване на заповедта е необходимо да се платят в Първа инвестиционна банка следните суми: депозит стая  - 100 лв за Студентско общежитие № 2, депозит стая - 50 лв. за Студентско общежитие № 1, депозит общи части - 15 лв. за съответното общежитие и наем за 2 месеца - септември и октомври, авансово - 96 лева за СО 2, 84 лева за СО 1.

Поради огромните опашки, по решение на ректора на ЮЗУ проф. Иван Мирчев, срокът за извършване на заплащанията от студентите от 2 до 5 курс също е удължен с цяла седмица - до 21 септември /петък/.

Както всяка академична година, така и сега огромни опашки от студенти се извиват от 7 ч. сутрин пред банковия офис на Първа инвестиционна банка, намиращ се на партера в Учебен корпус № 1 на университета. Четири каси, без обедна почивка, обслужват студентите, които чакат да платят таксите, за да запишат годината.

Кратките срокове за заплащане принуждават младежите и техните родители да се редят по 5 часа на опашки.

Студентите, които все още не са успели да платят семестриалните си такси, могат да го направят както в офиса на ПИБ в Учебен корпус № 1, така и в другите офиси на банката на следните адреси: бул. „Св.св. Кирил и Методий” № 11 /кръговото при полицията/ и ул.”Тракия” № 6 /срещу ГУМ/.

 

Първо студентско общежитие, снимки: infomreja.bg
Първо студентско общежитие, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK