Удължават учебната година на учениците от 1 до 7 клас

Снимка: Infomreja.bg

В началото на ноември от МОН предложиха да се редува онлайн обучение с присъствено

Удължават учебната година за учениците от 1 до 7 клас. Това става със заповед на образователния министър Красимир Вълчев, публикувана на сайта на министерството.

Децата в първи, втори и трети клас задължително трябва да имат по 1 седмица за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа.

Затова в заповедта на министъра е записано, че учебната година на децата от 1 до 3 клас трябва да приключи на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас - до 30 юни.

Припомняме, че миналата седмица учители бяха заявили желанието си учебната година на учениците от 1 до 6 клас да бъде удължена с две седмици. 

От думите на образователния министър Красимир Вълчев днес стана ясно, че близо 40 000 ученици не могат да се включват в онлайн обучението. 

В началото на ноевмри от МОН предложиха да се редува онлайн обучение с присъствено. Това обаче не успя да се осъществи, тъй като от 21 ноември в страната бе наложен частичен локдаун и училищата отново трябваше да преминат на онлайн обучение./ news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK