Удължават извънредното положение до 13-и април!

Моловете отварят заради касите за плащане на сметки

Във връзка с обявеното с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април 2020 г., включително.

Допуска се в големите търговски центрове тип МОЛ да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

По-рано днес на брифинг генерал Мутафчийски заяви: 

Ще предложим на министъра на здравеопазването да удължи мерките, които изтичат утре, до 12- април. Мерките се предвижда да са в същия обем, единствено да се позволи работата на коректорските фирми за събиране на сметки. Ще бъде предложено и отпадането на поименното изреждане на страните с висок риск, от които пристигат лекари, и да бъде наложена мярка всеки, който пристига от чужбина да бъде карантиниран, включително и чужденците, които искат да посетят страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK