В Ловеч няма да плащат тротоарно право до края на годината

Снимка: БХРА

Освен освобождаване от тротоарно право сред предложените мерки в подкрепа на бизнеса бяха още облекчаване на наемните отношения

Общинският съвет на Ловеч прие вчера да освободи ресторантите и хотелите в града от плащането на такса тротоарно право. Това става възможно, след като местното туристическо сдружение Мелта, което е една от 36-те регионални структури на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) предприе активни действия за подпомагане на местния бизнес в трудната кризисна икономическа ситуация. От Мелта внесоха предложение в общинския съвет, подкрепено със становище и експертиза на БХРА, за временно освобождаване от таксата.

Освен освобождаване от тротоарно право сред предложените мерки в подкрепа на бизнеса бяха още облекчаване на наемните отношения, осигуряване на възможност за подаване на коригиращи декларации за такса битови отпадъци, както и безлихвено плащане на данък сгради, туристически данък и такса битови отпадъци до 31.12.2021 г.

След поставяне на дневен ред от страна на БХРА на гореспоменатите мерки, и с активни действия на местните регионални структури на БХРА, подобни такива бяха възприети от редица общини в България, като София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Кърджали, Стара Загора, Русе, Велинград и други градове в България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK