Над 14 500 потърсиха работа в БГ туризма чрез кампанията на Агенцията по заетостта

Снимка: АЗ

Кампанията приключи с 531 организирани събития на открито, на които присъстваха 887 работодатели от сектора

Само за седмица в рамките на националната кампания за подкрепа на туристическия бранш „Работа в БГ туризма”, организирана от Агенцията по заетостта, 14 546 търсещи работа получиха информация или оферта за работа в туристическия бранш. Те бяха поканени от бюрата по труда и проявиха интерес към планираните срещи, за да могат да се запознаят по-подробно с обявените свободни позиции и да кандидатстват директно за някои от тях. Кампанията приключи с 531 организирани събития на открито, на които присъстваха 887 работодатели от сектора, за да изберат своя персонал чрез преки срещи.

Фирмите от бранша, които участваха в едноседмичната кампания на Агенцията по заетостта, предоставиха подробна информация за 5 160 свободни работни места в сферата на туризма и съпътстващи развитието на сектора дейности като камeриер, готвач, сервитьор, работник-кухня, мияч, чистач, помщник-готвач, главен готвач, хигиенист, администратор-хотел, перач, барман, пиколо, спасител, аниматор, продавач-консултант, масажист, рецепционист, градинар, салонен управител и др.

Целта на Агенцията по заетостта бе с тази кампания още в началото на сезона да се осигури достатъчно работна сила за туристическия сектор. И след интензивната седмица за подкрепа на БГ туризма, съдействието от всички бюра по труда в страната продължава. За работодателите, които все още търсят кадри, припомняме, че могат да продължат да заявяват в бюрата по труда свободните си позиции и те ще сe публикуват на сайта на Агенцията по заетостта в рубриката „е-Трудова борса” и на сайта на EURES България, където са достъпни и за живеещите извън България.

Експертите от бюрата по труда продължават да съдействат на всички заинтересовани страни с информация и консултации за актуалните възможности за финансиране наемането на безработни лица, тяхната мобилност, предварителното или последващо обучение за придобиване на професия или компетентности.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK