„МИГ – Радомир - Земен“ с кампания за повече работни места и нови пазари

Снимки: Община Радомир

Инициативата, която е под надслов “Подкрепи местната общност”, ще продължи два месеца

Мащабна кампания за подкрепа на местния бизнес стартира днес СНЦ “МИГ- Радомир - Земен” в Радомир. Инициативата, която е под надслов “Подкрепи местната общност”, ще продължи два месеца, като целта е да бъдат обхванати около 300 местни производители и доставчици на услуги от двете общини.

В кампанията се включиха кметовете на общините Радомир и Земен Пламен Алексиев и Димитър Сотиров, както и Радослав Йорданов, изпълнителен директор на СНЦ “МИГ-Радомир-Земен”.

Делегацията посети няколко представители на местния бизнес в Радомир, чийто търговски обекти бяха обозначени със специален стикер за подкрепа от местната инициативна група.

Първият посетен обект беше хлебопекарната на Сашо Тасков в Радомир, в която се правят вкусни козунаци, банички и хляб. “Тасков развива този бизнес повече от 20 години и неговите продукти са харесвани от местните хора. Нашата цел е да популяризираме неговата дейност”, заяви Радослав Йорданов. “Имаме намерение да направим маркетингова кампания в интернет пространството за местните производители, която ще включва информация за дейността на всеки от тях, точното им местоположение и описание на предлаганите от тях продукти или услуги”, добави още той.

“Целта на кампанията е да се подкрепят местните производители и фирми. По този начин ще се подобри и бизнес климатът в нашите две общини. Надявам се, че кампанията ще допринесе за откриването на повече работни места и ще стимулира местните производители да извършват повече дейности. По този начин местната икономика ще върви напред”, бяха на думите на Пламен Алексиев, кмет на община Радомир, по повод началото на кампанията.

Според Димитър Сотиров, кмет на община Земен, инициативата ще подпомогне средния и дребния бизнес в двете общини, който има нужда от безвъзмездна помощ, с оглед трудната ситуация, в която се намира в момента.

37-годишният Любомир Любомиров от  Радомир представи ръчно произведените от него шоколадови бонбони, които са без заместители на шоколад и без Е-та. “С това начинание се занимавам от около 6-7 месеца. Липсва ни популяризация на продукта и възможност за пласмент на по-широк кръг от пазари”, заяви местният производител.

Суровината за производството на шоколадовите изделия пристига от Италия. Любомиров е изучавал тънкостите на занаята при Ради Стамболов, който според него е най-добрият шоколадиер в България. Местният производител разпространява приготвените от него бонбони основно в Радомир, Перник и малка част от София, като се надява с подкрепата на местната инициативна група неговите изделия да придобият по-широка популярност и да достигнат до потребителите и в други части на страната. Той предвижда разрастване на бизнеса си и откриване на поне 5 работни места.

Делегацията посети и кафене “Енерджи” в града. Евгения Христова, собственичка на заведението, изрази надежда, че хората вече няма да се страхуват да посещават този тип търговски обекти. Тя добави, че преди кризата персоналът е бил от пет човека, а сега, дори при двама души, пак трудно може да покрива разходите си за заплати и осигуровки. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK