Удоволствието да създаваш красота

Милена Димитрова със своите произведения на изкуството, снимки: Личен архив

30-годишната Милена Димитрова бе една от дамите, участнички в изложбата "Сезони от мъниста", открита в залата на Възрожденското училище в Кюстендил.

Милена е от Пернишкия край и е превърнала хобито си в професия, която по думите й й носи истинско удовлетворение и наслада.

Всичко започва през 2015 година при едно нейно посещение в южната ни съседка Гърция, откъдето си закупува ръчно изработено декоративно дръвче.

"Когато го видях, бях възхитена, когато го разгледах по-внимателно, реших, че мога да направя нещо такова и сама. Тогава си закупих мъниста и тел и така започна всичко. Няколко месеца изработвах само дръвчета, постепенно започнах да изработвам и цветя", сподели за ИНФОМРЕЖА Милена.

За изработката на своите творби дамата освен мъниста и тел използва камъни и стъклени пръчици. Казва, че изработката на цветята е по-трудоемко и отнема повече време от изработката на дръвчетата.

Красотите, които създава са намерили своето приложение в България, Гърция и Англия. На съвместната изложба във Възрожденското училище тя се представи основно с цветя - орхидеи, сватбени букети, ходжово лале, димитровчета, рози и др. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK