Ударна акция! Хванаха петима алоизмамници, подлъгали 38-годишната неврокопчанка

Снимка: Infomreja.bg

Петима участници в телефонни измами са установени при проведена спецоперация.

Действията са осъществени от служители на ГДНП и колегите им в ОДМВР - В. Търново, Пазарджик и Благоевград.

В хода на специализирана полицейска операция, проведена на 3 януари от служители на ГДНП и областните дирекции на МВР във Велико Търново, Пазарджик и Благоевград са установени двама мъже на 29 г. и 46 г. и 44-годишна жена, съпричастни към извършена телефонна измама.

Тяхната жертва - 38-годишна жителка на Гоце Делчев, била заблудена по добре познатия вече сценарий - „оказване на съдействие на полицията за задържане на телефонни измамници“, тя предоставила сумата от 30 000 лв.

Извършителите на престъплението са заловени на територията на ОДМВР-Пазарджик, при среща на „дамата“ и 29-годишния й партньор, изпълняващи ролята на куриери, с 46-годишния мъж. Те са от София, криминално проявени.

Установено е още, че жената и по-възрастният от мъжете са шофирали след употреба на наркотици, за което са образувани бързи производства.

При последвалите обиски у двамата куриери са открити и иззети инкриминираната сума, телефонни апарати и СИМ-карти, включително и тези, имащи отношение към извършеното в Гоце Делчев престъпление.

С прокурорско разпореждане те са привлечени като обвиняеми. В хода на продължаващото разследване е установена съпричастност на 46-годишния в друга измама, извършена през декември м.г. отново на територията на Южна България.

В рамките на операцията са задържани и други двама мъже /34 г.  и 40 г./ от гр. Левски, които според първоначалните данни са извършвали аналогични престъпления от територията на Румъния.

На 6 януари, в хода на полицейските действия, осъществени от криминалисти на ОДМВР- В. Търново, е установена тяхната съпричастност към няколко измами на територията на Северна България в средата на месец декември миналата година. И двамата са криминално проявени, като единият е осъждан и за измама.

34-годишният е привлечен като обвиняем за извършена на 15 декември 2018 г. измама във В. Търново за сумата от 6780 лв. и с прокурорска заповед мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Междувременно двамата мъже са възстановили взетите по престъпен начин пари. Действията по разследванията на случаите продължават под наблюдението на прокуратурата.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK