Борисов пред Слави: Ще предложа намаляване на субсидията за партиите

Снимка: бТВ

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е готов да предложи намаляване на държавната субсидия за политическите партии. Този ход крие рискове, особено за финансирането на малките политически формации, каза премиерът в "Шоуто на Слави".

„Ако направим такава ниска субсидия 1 лев, парламентът и политическите партии ще попаднат веднага в ръцете на богатите хора. Защото това е единственият начин партиите да имат своя политически живот, семинари, обучения. (…)

Ще се откажем от субсидията, защото 1 лв. е никаква субсидия на практика. Когато вкараме партиите в такъв режим, когато дойдат избори, партиите ще тръгват през бизнеса, да не говорим, че имаше кампании, които се финансират от социално слаби излезе така от Сметната палата, но това е друга тема. Ставаме зависими от олигарсите, трябва ли да го направим, не съм сигурен.

Това е дебат, който може да се проведе пак в обществото, две са мненията.

Има риск, голям при това от този ход, но аз мога да поема ангажимент и ще го предложа. Ще го предложа. Но всеки от нас, политик, водещ или всеки останал трябва да знае пред какви рискове и да можем да отговорим на следващия въпрос – какво би станало в другата ситуация.

Дали няма да ни излезе това спестяване много по-скъпо след това. Предпазвам политическите партии, особено по-малките. Дойдат ли избори всички тръгват да почват с какво ще помогнеш или искат да помогнат, по-лошото. Ама те като ти „помогнат”, след това идва и си поставя условията. Затова според мен субсидията не е голяма, но пак казвам, щом така е решено, ще го предложа, да видим какво ще стане”./ бТВ

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK