Удар на дупнишката полиция: Откриха наркотици, оръжие и взривни вещества в Джерман

Снимки: МВР

Процесуално-следствените действия служителите на полицията в Дупница са осъществили след период на наблюдение на нива с канабис в землището на с. Джерман и имот, собственост на 48-годишен местен жител.

При извършеното претърсване и изземване в новострояща се къща в селото служителите установили етаж, оборудван с въздухопроводи и лампи за отглеждане и сушене на канабис. 2 ловни пушки, зелена листна маса – канабис, при последвал оглед и на лекия му  автомобил „Опел“ са открити и иззети над 2 кг канабис, от наблюдаваната нива  са изкоренени  20 корена канабис с дърлжина около 1.80 м, зелената листна маса от растенията е 27.805 кг. Общото количество на иззетия канабис е 42.25 кг. Видът му е установен с полеви наркотест.

В хода на процесуално-следствените действия са открити 2 малокалибрени пистолета със заличени номера и 68 патрона за тях, в специално изградени тайници са открити 2 пресовки тротил /по 400 г/, 21 капсулдетонатора. За обезвреждането и изваждането от тайниците на взривното вещество съдействие е оказал екип на СОБТ.

48-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа, уведомен е прокурор, започнато е досъдебно производство по случая в РУ - Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK