Учредяват стипендия "Христо Бараковски" за благоевградски деца с високи резултати в сферата на изкуството

Снимка: Infomreja.bg, архив

След проведеното заседание на извънредната комисия към Общинския съвет в Благоевград за изслушване на допуснатите кандидати за съдебни заседатели в Окръжен съд-Благоевград, на предстоящата редовна сесия съветниците ще подложат на гласуване предложените кандидатури.

Общинските съветници се очаква да гласуват изменение и допълнение на Правилника за отличията на Община Благоевград. Промяната е в раздел 2.7. Годишни награди за изкуство, култура, спорт и в системата на Народната просвета.

Тя касае учредяване на еднократна стипендия "Христо Бараковски”, която се предоставя ежегодно по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и празник на Благоевград, на деца и ученици от Благоевград, постигнали високи резултати в сферата на изкуството.

В петъчното заседание на местния парламент  ще бъде разгледано и предложение относно приемане на Правилник за изменение и допълнение на Правилник за организация и управление на второстепенен разпоредител с бюджет „Спортен комплекс “Пирин“ в кв. Еленово“, гр. Благоевград.

Като последна точка е включено и заявление относно изказване от Васил Иванов Новоселски - председател на Народно читалище „Н. Вапцаров- 1866”- Благоевград.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен днес и от Председателския съвет към ОбС-Благоевград.

Сесията ще се проведе на 24. ноември 2017 г. /петък/ от 09.30 ч. в зала „22-ри септември”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK