Учредиха Сдружение „Неврокоп свири, пее и танцува” за провеждането на втория едноименен фест

снимка: ГЕРБ

Сдружение "Неврокоп свири, пее и танцува", което ще се заеме с организацията по провеждането на второто издание на едноименния фестивал, учредиха снощи на събрание в Дома на културата в Гоце Делчев. 

Избраните на събранието учредители на новото неврокопско сдружение са депутатът Георги Андонов, певицата Николина Чакърдъкова и мениджърът й Васил Циров, Петър Москов – художествен ръководител, Георги Мишев - секретар на читалище "Просвета", общинският съветник Ангел Тунчев, адвокат Лилия Герова, бизнесмените Иван Ежков, Васил Чилев и Георги Темелков, младият хореограф Надя Атанасова, директорът на ПМГ "Яне Сандански" Елка Божикова, икономистът Наташа Розова и певицата и педагожка Йорданка Ралева. 

Следващото събрание на новото сдружение ще бъде на 3 август.

Идеята за създаването на сдружението е на народния представител Георги Андонов, който е учредител на фолклорния фестивал "Неврокоп свири, пее и танцува". По думите му целта е в организацията на фестивала да се включат повече представители на различни инстутиции и творчески сфери за неговото професионално провеждане и, разбира се, фолклорният форум да се превърне в традиция за община Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Бръмбар14:33 - 24.07.2012
И тук става дума за пари - като сдружение ще могат да кандидатстват по европейски програми и проекти. Сметката е направена... Дано да е наистина за доброто на града и на фолклора ни.
Димитър14:27 - 24.07.2012
Това добре, но какво става с Международния фестивал по класическа китара, с който градът ни беше известен?
гоце13:36 - 24.07.2012
браво, бе! за три години депутатстване, само това ли успя да направиш за гоце делчев? ми то такива сдружения има във всяка кръчма, дето след запой всички почват да пеят и танцуват, кой македонско, кой чалга!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK