Учредиха “Общински футбол клуб Пирин” с управител Николай Петрунов

Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg, архив

С 32 гласа за общинските съветници в Благоевград гласуваха предложението на кмета Атанас Камбитов за учредяване на ново ЕООД “Общински футбол клуб Пирин”. Управител на дружеството е бившият голмайстор на орлетата Николай Петрунов.

Предметът на дейност е осъществяване на тренировъчна, състезателна и организационна дейност изграждане и стопанисване на спортни съоражения и организиране на футболни и срещи и турнира и др.

Капиталът на новото ЕООД е 1000 лева, разпределен на 100 дяла по 10 лева. Като собственик на дружеството е вписан кметът Атанас Камбитов, който единствен има право да прехвърля дялове от на трето лице. Николай Петрунов вече има сключен договор, като управител за срок от три години.

По този договор Петрунов няма право да участва в други фирми, както  и да ръководи собствена такава. На практика Петрунов ще бъде колега на управителя на общинското дружество "Биострой" ЕООД Васил Бачев. Бившата деветка на Пирин заяви, че през следващата седмица предстоят разговори с кмета за най- належащите дейности, с които трябва да започне новото дружество.

Петрунов обърна внимание на школата, като приоритет в неговата нова работа. Николай Петрунов е бивш български футболист, нападател. Играл е за Пирин, Шумен, Добруджа и Пансерайкос (Гърция). Финалист за купата на страната през 1992 и 1994 г. с Пирин. В "А" група има 275 мача и 72 гола.

За Пирин има 6 мача в евротурнирите (4 за КНК и 2 за купата на УЕФА). За националния отбор е изиграл 2 мача.

Предстои подписването на договор с настоящите собственици на футболния отбор-енергийният бос Иван Чапов и бившият национал Петър Михтарски. Тяхно е решението дали ще дарят активите си в новоучреденото общинско дружество "Пирин", коментираха от кметската администрация.

По предложение на общинския съветник Илко Стоянов към предложението на кмета Атанас Камбитов за предмета на дейност на дружеството бе допълнено и бе одобрено от съветниците то да контролира трансферите и финансовата част на футболния клуб, така ще се гарантира пълна прозрачност при управлението и разходването на финансовите средства.

На днешната извънредна сесия местните парламентаристи отпуснаха еднократни финансови помощи на нуждаещи се жители на община Благоевград.

Председателят на Общинския съвет в Благоевград Даниела Савеклиева изненада с подаръци местните парламентаристи, които са рожденици през декември.

И този месец парламентарният шеф спази традицията си и подари по една книга на своите колеги за личния им празник. Повод да вдигнат наздравици имат Валери Миленков, Сашо Милчев и Спас Ненов.

 

Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg, архив
Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK