Благоевградските общинари приеха бюджетна прогноза за 2019-2021

Снимка: Infomreja.bg

В началото на днешната редовна сесия на Общинския съвет в Благоевград, Председателят на съвета – Радослав Тасков, направи разяснение относно приетия антикорупционен закон и декларациите, които общинските съветници трябва да подадат за наличие и липса на обстоятелства по чл.34, ал.5 от Закона за местното самоуправление.

На днешното заседание бяха приети бюджетна прогноза за периода 2019-2021 година на постъпленията от местни приходи и на разходите на местни дейности, както и актуализирания на списъка на общински жилищен фонд на Община Благоевград за 2018 година.

Местните парламентаристи предоставиха права на Кмета на общината да издаде Запис на заповед за авансово плащане по проект „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия“, по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г, за изграждане на физкултурен салон и работилница за професионално обучение.

Договорите за възлагане управлението на настоящите управители на две общински дружества-„Паркинги и гаражи- Благоевград” ЕООД и „Пазари” ЕООД- Благоевград- бяха удължени с 3 години.

Общински съвет постанови две решения отнасящи се до проекта за изграждане на модерен център за спешна медицинска помощ към „Многопрофилна болница за активно лечение- Благоевград” АД.

Съветниците дадоха съгласие за възмездно прехвърляне на правото на собственост на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, върху общински нежилищни обекти- трафопостове, частна общинска собственост.

Едно от предложенията относно предоставяне на земеделска земя от общинския поземлен фонд за възстановяване на собственост в местност Орлова чука, по кадастралната карта на Благоевград, бе върнато за разглеждане в комисия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK