Учителката от СОУ-Сатовча Райка Славчева с най-високото отличие "Учител на годината в средното образование 2016"

Учителката от Сатовча Райка Славчева, снимки: Личен архив

Невероятната учителка Райка Славчева от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Сатовча получи най-голямото признание за професионализма и отговорното й отношение към образованието и младите хора. Тя бе удостоена с голямата награда "Учител № 1 за 2016 година в средното образование".

На тържествената церемония в зала "Адакта" на столичния хотел "Рила” Райка Славчева получи високото отличие, а именно - учредената от Синдиката по образование на КТ "Подкрепа" награда плакет "Стоян Михайловски", както и почетна грамота и парична награда от 500 лева. 

Престижната награда на учителката от гимназията в Сатовча й бе връчена за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело, като чрез нея учредителите популяризират сред обществеността професионализма, гражданския принос, таланта и постиженията на всеки един от носителите на престижния приз. 

На пищната церемония в столицата наградата на дългогодишната учителка Райка Славчева бе връчена лично от заместник-председателя на Комисията по образованието и науката в Народното събрание Галя Захариева.

Наградената с високи отличия и призове учителка Райка Славчева получи и искрените поздравления от директора на СОУ "Св. св. Кирил и Методий" Милко Сиркьов и колегите в гимназията. 

Директорът Сиркьов не скри гордостта си, че именно учителка от неговото училище е носител на наградата "Учител на годината в средното образование" и плакета на КТ "Подкрепа" на името на Стоян Михайловски. Той пожела на наградената учителка много здраве и още много лични и професионални успехи. 

Райка Славчева по покана на президента Росен Плевнелиев ще бъде и част от гостите на държавния глава на традиционния президентски прием на 24 май по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писмесменост. 

"Щастлива съм с полученото признание и наградите, това ме мотивира в бъдеще да бъда още по-взискателна към професионалното ми поприще и себе си като български учител",  сподели развълнуваната учителка от Сатовча Райка Славчева. 

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK