Учителката от Горно Драглище остава на работа, жители събират подписка в нейна подкрепа

Снимка: Он Ер

От понеделник е започнала проверка, както от РИО-Благоевград, така и от Агенцията по закрила на детето

Учителят от Горно Драглище, г-жа Райка Калоянова, остава на работа.

Вероятно ще ѝ бъде наложено административно наказание като първо провинение от нейна страна, но няма да се достига до крайната мярка – освобождаване от работа.

От понеделник е започнала проверка, както от РИО-Благоевград, така и от Агенцията по закрила на детето.

Фактите са, че до днес, като пропуск на училището, е, че няма документално описани провинения от страна на ученичката, която е позната с буйния си нрав и арогантно поведение. В учебната характеристика е записано още, че има слаби оценки и е нестарателна.

Учителката по БЕЛ, нейната колежка, присъствала на случката и родителите на детето са дали писмени обяснения пред директора на училището още в понеделник.

Според г-н Бойчо Пукнев, г-жа Калоянова е добър педагог с дългогодишен стаж и множество добри изяви.

Поради този и много други мотиви жители на селото са събрали подписка в подкрепа на г-жа Калоянова, а до днес над 200 души са се разписали.

Началникът на РИО потвърди за ИНФОМРЕЖА, че е задействан механизма за справяне с училищния тормоз, но директорът е работодател на педагозите и в негови ръце е решението какво наказание да бъде наложено на г-жа Калоянова.

 

КОМЕНТАРИ

Баненин21:12 - 18.11.2020
Община Разлог и РУО да изпратят психолог при учениците в с. Баня, които загубиха учителя си от Ковид, а не да се занимават с невъзпитани кретенчета.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK