Близо 100 първокласници посреща на 15. септември Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий" в Гоце Делчев

Снимки: Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев

Елитното гоцеделчевско Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" на 15. септември ще посрещне 97 първокласници. Броят им е с 9 повече от миналата година, когато първолаците бяха 88.

Малките ученици за първи път ще прекрачат училищния праг, заради което още от сега ръководството на школото и учителите се подготвят за тържественото им посрещане.

Общо 600 ученици тази година ще се обучават от 1. до 7. клас в Първо ОУ в Гоце Делчев, като само паралелките на първокласниците ще бъдат четири, съобщиха от учебното заведение.

Училищните ремонти и освежаването на класните стаи са приключили и училището е готово да посрещне възпитаниците си за новата 2018/ 2019 учебна година, информираха от ръководството.

През юли миналата година правителството одобри първия списък на иновативните училища в страната, сред които е и Първо основно училище в Гоце Делчев с директор Людмила Дерменджиева.

Училищните проекти и иновативни процеси в школото продължават и през идващата учебна година, тъй като статутът е с четиригодишна продължителност. За всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг.

Учителите от елитното школо и тази година ще се придържат стриктно към целите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.

Идеята за иновативните училища, залегнала в Закона за предучилищно и училищно образование, е те да бъдат модел на модерното училище, в което учениците да подобрят резултатите си и критичното си мислене чрез иновативни образователни процеси, методи на преподаване, училищно лидерство и учебни програми, в каквито именно израсна Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Гоце Делчев, и стана сред най-предпочитаните училища както от учениците, така и от техните родители.

 

КОМЕНТАРИ

не анонимен14:20 - 05.09.2018
какви ученици учат там анонимнико какво те притеснява ромските деца ли ами я ги погледни най- добре облечени, най- чисти, най- послушни ти какво искаш националисте , тези деца да се таксуват в различна категория ли .Не те е срам за тъпия коментар допускам че и ти си тъпак .
Анонимен14:31 - 03.09.2018
Кой го определи за елитно или сами си са дали това прозвище. Знаем какви ученици учат там. 50% са от махалата.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK