Учителка принуждава първокласници да й целуват ръката

Снимка: Infomreja.bg

Учителка принуждава първокласници да й целуват ръката. Скандалният случай е от столичното 17-о училище. Институциите вече започнаха проверка, а повече от два часа продължи извънредната родителска среща заради инцидента.

По време на занималнята във вторник учителка решава да помогне с дисциплината на своята колежка в първи Г клас и първокласниците са принуждавани да целуват ръката на своята преподавателка. Родителите сигнализират още за вербално и физическо насилие спрямо децата им.

„Другата госпожа, която за нашите деца е чужда и непозната, е помолила всички деца, целият клас, да станат прави – първо с ръцете горе, докато им умалеят ръцете, след това да клекнат с ръцете напред, докато им умалеят краката. След което едно по едно насила да целунат ръка на госпожата си по френски език”, разказа пред БТВ Ина Радева, майка на първокласник.

Родителите подават жалба в училището още на следващия ден и внасят сигнал в Инспектората по образование. Ина сезира и полицията, и Агенцията за закрила на детето, заради случилото се със сина й.

„Най-сериозен емоционален отпечатък е оставило това принудително целуване на ръка. Разказвайки, и на мен, и на татко си – той разказваше с известен срам, неудобство и дори погнуса”, допълни Ина Радева.

 

КОМЕНТАРИ

Въведете име...12:26 - 05.12.2017
Тя се учи от бого- човека,нашият любим вoжд бате Бойко Борисов! Хвала на тази учителка!
Въведете име...12:25 - 05.12.2017
Тя се учи от бого- човека,нашият любим важд бате Бойко Борисов! Хвала на тази учителка!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK