Учители, ученици и родители от Вълкосел една година успешно и заедно в проекта "Твоят час"

Снимки: СУ "Христо Ботев" - Вълкосел

След по малко от месец ръководителят на проекта "Твоят час“, Митко Джуков - директор на СУ "Христо Ботев" в сатовчанското село Вълкосел, целият състав учители, ученици и родители - участници в проекта, ще отчетат завидните резултати, постигнати при изпълнението на различните дисциплини.

Проектът приключва на 27-и май с отлични резултати и при голям интерес от страна на ученици, родители и учители, като през следващата година училището отново ще кандидатства за следващ етап.

Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ – фаза 1, е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

"Проектът, изпълняван в СУ „Христо Ботев“ във Вълкосел, и реализираните дейности по него дадоха широк поглед и необозрим периметър за развитието на нашите ученици, учители, както и за спойката между родители, учители и ученици. Като ръководител на проекта и като директор на училището съм изключително доволен от постигнатите резултутати", коментира директорът на школото във Вълкосел, Митко Джуков.

СУ“ Христо Ботев“ във Вълкосел със своите 400 ученици е най-голямото училище в трите общини - Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. В изпълнявания в школото проект "Твоят час“ участват 206 ученици, като в почти всички представителни дейности на проекта се включват дейно и родителите, и то не като присъстващи, а като реални и активни участници, разказват за постигнатите успехи по проекта ръководители, учители, родители и ученици.

В рамките на проекта и вследствие на резултатите от него, в училището в сатовчанското село успешно е заработила Арт работилница по рисуване с ръководител директора Митко Джуков, проведени са уникални занимания по интереси по български език и литература с ръководил Пламен Спахиев, видеозаснемане, дигитална обработка на видеофайлове с водещ учителя Мехмед Низамов.

В рамките на проекта е сформиран и Клуб "Първа долекарска помощ" под ръководството на Сива Даил, Клуб "Футбол", организиран от Бейзат Вели, "Математика" под дейното ръководство на Соня Делиева, подвижни колективни игри - мини волейбол, мини футбол, тенис на маса, шахмат – с учителите Асан Калвич и Хамид Даутев, а дейностите по управление на конфликти и туризъм са водени от Афродита Сайтова.

Ръководството на ОУ „Христо Ботев“ във Вълкосел работи усилено по изработване и кандидатстване в нови европроекти, които дават значителен тласък в образованието и професионалната подготовка на учителите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK