Учители от Трето ОУ „Братя Миладинови“ - Гоце Делчев, се включиха в обучение „Кариерна РАКЕТА“

Снимки: Трето ОУ "Братя Миладинови"

Учители от Трето ОУ „Братя Миладинови“ - Гоце Делчев, се включиха в обучение „Кариерна РАКЕТА“.

В началото на 2017 г. международен консорциум от организации от България, Румъния, Гърция и Хърватска стартира проект „Кариерна рекета: уважение, възможности, избор, знание, равенство и обучение”, финансиран от Европейската комисия. Проектът „Кариерна РАКЕТА” е класиран на първо място сред повече от 120 предложения, подадени от всички европейски страни.

В него се включиха Нели Йондева, Мариана Гебрелиева и Валентин Атанасов – единствени представители на целия Гоцеделчевски регион. В периода 11-12.09.2018 в град Дупница, те научиха как да се подпомогне равния старт в професионалния живот на момичетата и момчетата.

„По отношение на равнопоставеността в кариерното развитие, трябва да се привлекат повече ученици към избор на високотехнологични специалности и научна кариера, за да се улесни и постигането в обозримо бъдеще на глобалните цели за устойчиво развитие, към които България се присъедини“ – информира Валентин Атанасов, училищен психолог в Трето основно училище „Братя Миладинови“.

Нели Йондева, начален учител, коментира, че проектът ще приключи в края на юни 2019 г. с училищни фестивали на кариерата и голяма международна конференция за обмяна на опит и добри практики.

Дотогава, обаче, предстои още едно обучение на Методическото обединение на началните учители в Трето ОУ, което ще бъде направено от  участниците от училището в проект „Кариерна Ракета“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK