Учители и ученици от Кюстендилско казаха „Не на тормоза в училище“

снимки: infomreja.bg

Учителите и учениците от област Кюстендил казаха “Не на тормоза в училище“ с различни инициативи, но с едно послание - че разбирателството, уважението и приятелството трябва да са определящи във взаимоотношенията в българското училище.

Проведени бяха беседи, срещи с представители на институции, имащи отношение към училищните проблеми, изготвени плакати, подредени изложби, изпяти много песни, пуснати розови балони и носени розови лентички в знак на съпричастност към жертвите на насилие.

Част от учениците изобразиха хванати за ръце в дворовете на своите училища големи розови сърца, за да кажат, че не агресията, а доброто и приятелството са важни в човешките взаимоотношения. Други, водени от идеята да премахнат насилието в училище, обсъдиха и приеха харта за ценностите и правилата в училище.

„Насилието в училище е проблем, но най-добрият лек е да говорим за него, а не да бъдем негови мълчаливи свидетели. Затова се искат взаимни усилия, нужно е в процеса на възпитание на подрастващите да участват активно и семейството, и училището, и обществото“, посочиха участници в проявата.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK