Учител от Сатовча спечели два международни проекта по програма „Еразъм +“

Райка Славчева с директора на СУ - Сатовча, Джеват Дунчев, снимки: СУ-Сатовча

Райка Славчева – старши учител по френски език в СУ «Св.св. Кирил и Методий» - Сатовча, спечели два международни проекта по програма «Еразъм+», Ключова дейност 1. Проектите са едногодишни, а работният език е френски.

Първият проект е за училището и е на тема: «Модерна и интерактивна класна стая чрез творчество и педагогически иновации, сектор «Училищно образование». В рамките на проекта е предвидена мобилност – обучителен курс в Италия /Рим/ с учители от други европейски училища.

Основната цел е да се усъвършенстват иновационните методи на преподаване и успешно да се интегрират в педагогическата работа, за да стане класната стая модерна и интерактивна.

Амбицията е да бъде прокаран път за израстване на бъдещата европейска идентичност и истинско разбиране на фразата «единство в многообразието». С натрупания опит ще бъдат мотивирани повече хора за професионално и кариерно развитие в междукултурна среда.

Вторият проект е за Френски алианс в Благоевград, и е на тема: «Мултикултурно образование», сектор «Образование за възрастни». В рамките на проекта е предвидена мобилност – обучителен курс във Франция /Париж/.

Основната цел на този проект е усъвършенстване на мултикултурната комуникативна компетентност за изграждане на талантливи и културни личности, насърчаване развитието и обогатяването на културния живот чрез организиране и промотиране на културни събития в алианса, училищата и университетите от региона. На европейско ниво ще бъдат обменени добри педагогически практики.

С тези проекти ще бъдат подкрепени усилията за модернизиране на образователния процес в училище, за усъвършенстване на мултикултурната компетентност в алианса и най-вече  за изграждане на хармонично развити, творчески и активни личности.

Райка Славчева, която е координатор по европейски проекти в СУ – Сатовча, и директор по европейски проекти във Френски алианс – Благоевград, изказва благодарност на: Общността на програма „Еразъм+“, която е одобрила проектите; Центъра за развитие на човешките ресурси, гр. София; директора на СУ „Св .св. Кирил и Методий”, с. Сатовча – Джеват Дунчев, управителя на Френски алианс, гр. Благоевград – Магдалена Стоименова.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK