Учител от Долно Дряново е заплашен със съд, пребил жестоко съселянин

Снимка: Infomreja.bg

Директорът на училището е взела съответните мерки

През нощта на 3-ти срещу 4-ти ноември в гърменското село Долно Дряново двама мъже по на 32 години са нанесли побой над 35-годишен свой съселянин.

Сигналът за инцидента е получен около 03:03 часа на тел. 112. 

Пострадалият е с фрактура на лявата очна орбита и контузни рани на главата. Транспортиран е за лечение в УМБАЛСМ „Пирогов“ - София.

Полицейски служители на РУ - Гоце Делчев, са задържали извършителите на деянието. За случая е уведомена Районна прокуратура - Гоце Делчев. Образувано е досъдебно производство.

Информацията, цитирана по-горе, е предоставена от МВР като част от хрониката за престъпленията и инцидентите в област Благоевград.

Дни след публикуването ѝ с редакцията на ИНФОМРЕЖА се свърза читател, който държи да запази анонимност. Той пожела да даде повече информация за инцидента, тъй като в него е намесен учител от местното Обединено училище „Христо Ботев“.

Според читателя, именно учителят е пребил пострадалия.

В момента мъжът е настанен в столичното заведение в тежко състояние с фрактури на черепа, скула и скъсан очен нерв, което може да доведе до трайни последствия за зрението му.

ИНФОМРЕЖА се свърза с роднини на пострадалия, които бяха лаконични: „Ще търсим правата в съда – това е опит за убийство“.

Връщайки лентата назад, зловещият сценарий започва в селския бар, където се провежда разговор между пострадалия впоследствие и Радослав К. – учител в ОбУ. Той е заедно с приятеля си Мустафа А. и двамата на 32 години. Разговорът е на тема „дистанционно обучение по време на пандемия“. 35-годишният мъж заявява пред учителя, че е добре след като децата учат присъствено, е добре да им се обърне повече внимание. Започва спор, който прераства в леко спречкване, разказват очевидци от селото, които твърдят още, че скандалът е станал след употреба на алкохол.

Късно вечерта 35-годишният мъж е причакан от Радослав и Мустафа. Започнал е побоят, а съпругата на пострадалия чува викове. Тя подава сигнала до 112.

Така се стига и до настаняването на мъжа в „Пирогов“.

Учителят взема 15-дневен болничен. Срещу него и приятеля му тече производство.

Радослав се е свързал с роднини на пострадалия, за да се извини.

ИНФОМРЕЖА потърси и за коментар директорът на ОбУ – Г. Арнаудова.

Г-жа Арнаудова потвърди, че учите от нейния екип е участник в неприятния инцидент, но не може да даде информация какво се е случило.

„За сега няма каква информация да ви дам и какви мерки да предприема. Това, което предполага етичния кодекс, е направено. Мерки ще се предприемат след като се произнесе съда. Аз също не приемам неща, които се случват, за да опетняват училището. За уволнение не можем да говорим, преди съдът да се е произнесъл“, каза Арнаудова.

Тя заяви, че родителите са предпочитали децата да бъдат при господина. Много отговорен, не е имал дисциплинарни забележки.

„Като млад учител мога да го определя като старателен, креативен, иновативен“, категорична бе директорката.

 

КОМЕНТАРИ

John Tim12:31 - 29.11.2020
We have a direct genuine provider for BG/SBLC specifically for lease, at leasing price of 4+2 of face value, Issuance by HSBC London/Hong Kong or any other AA rated Bank in Europe, Middle East or USA. Contact : Mr. DARREN C CHENG Email: [email protected] skype : [email protected] Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved. All inquires to Mr. Darren should include the following minimum information so I can quickly address your needs: Complete contact information: What exactly do you need? How long do you need it for? Are you a principal borrower or a broker? Contact me for more details. Whatsapp: +19733700521
00000000007:31 - 10.11.2020
Мале как можете да пребиете един невинен човек? Ако Вие бяхте на неговото място дали Найстина щеше да Ви боли? Моля Ви се помислете какво правите преди найстина да започнете да го правите! Аз лично се учаях от този учител!
7899919:02 - 08.11.2020
Такъв учител как може да го направи. Нали все пак трябва в 7:00ч. да отиде на училище . А децата на ранения като го видят сигурно ще си казват ето го и убиеца , хайде да бягаме да не ни направи нещо. Аз направо настръхнаха като чух , че този "учител " го е направил. Ами как ще кажеш на жена си ,че си пребил невинен човек. Ами затвор до живот.Брово учителю! Точно така се възпитават учениците на боийни изкуства. Точно така.
1234522:47 - 07.11.2020
Плюя на такива" образовани".

FACEBOOK