Училището във Вълкосел стартира новата учебна година с близо 400 ученици и 38 първокласници

Директорът на училището във Вълкосел на 90-годишния юбилей на школото

СОУ „Христо Ботев” в сатовчанското село Вълкосел се очертава през тази учебна година да е училището с най-много ученици и първокласници не само в община Сатовча, но и в другите две общини - Хаджидимово и Гърмен.

На 15-и септември учителският екип и директорът на школото Митко Джуков ще посрещнат 38 първосласници, които са повече от миналата година, и близо 400 ученици. 

38 ще бъдат и абитуриентите от гимназията във Вълкосел, които през май ще завършат средното си образование.

Тази година СОУ "Христо Ботев" отбеляза и своята 90-годишнина. Второто по големина училище в община Сатовча по брой ученици тази година е СОУ "Св. св. Кирил и Методий". То ще отвори врати на 15 септември с нов директор в лицето на Джеват Дунчев за своите 319 възпитаници, от които 20 са първокласници. 

Директорът Гълъб Чаушев и учителите от СОУ "Христо Смирненски” в Кочан в първия учебен ден на новата 2016/2017 година ще посрещнат в школото си 285 ученици и 32-ма първолаци.

ОУ „Стефка Събчева” във Ваклиново ще отвори врати на 15-и септември за 47 ученици от първи до осми клас, а основното училище в Осина ще посрещне 14 първокласници и 27 ученици от втори до осми клас.

Във всички училища и детски градини на територията на община Сатовча през лятото бяха извършени ремонти и освежаване на учебните бази.

 

СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Сатовча
СОУ "Христо Ботев" във Вълкосел

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK