СУ “Св. св. Паисий Хилендарски“ в Микрево празнува 95-годишен юбилей!

Снимки: Община Струмяни

На първи ноември, в знаменателния Ден на народните будители, в село Микрево бе отбелязана 95-годишнината от създаването на местното Средно училище „Св. св. Паисий Хилендарски“.

Празничната програма започна с шествие от училището до площада, където сред публика и много гости бе представен патриотичен танцувален етюд, след което в салона на Народно Читалище „Братя Миладинови“ имаше концерт.

Тържеството бе открито с приветствени и благодарствени думи от директора на училището, Лиляна Велкова, бяха поднесени цветя и поздравителни адреси от общинската администрация в Струмяни и от други институции.

На юбилейния празник присъстваха бивши и настоящи преподаватели, ученици, общински съветници, представители на Община Струмяни, родители и общественост.

По време на пъстрата концертна програма, подготвена от ученици и преподаватели от училището, бяха обявени и наградени за заслуги следните учители: София Пенева - „ Будител на 2018 г.“, Людмила Маникатова – „Най- инициативен учител“, Анита Митрева – „Учител –иноватор“, Весела Тасева и Елисавета Кирянска – „Новатор и най-сръчен учител“.

По повод прекрасната и достолепна 95-годишнина годишнина, от ръководството на общинската администрация пожелават на всички бивши и настоящи преподаватели на СУ “Св. св. Паисий Хилендарски“ в село Микрево, както и на всички възпитаници преди всичко да бъдат живи и здрави, одухотворени и все така с несекваща сила и плам да продължават да бъдат стожер на просвещението, мъдростта и знанието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK