Стадионите в Марикостиново, Кърналово, Михнево и Кавракирово - на концесия

Снимка: Infomreja.bg, архив

Стадионите в четири петрички села ще бъдат модернизирани. Предложението е това да стане чрез отдаването им на концесия.

Внесено е за обсъждане и в Общинския съвет. В предложението на кмета на община Петрич, Димитър Бръчков, са включени стадионите в селата Марикостиново, Кърналово, Михнево и Кавракирово. Те са публична общинска собственост.

Прогнозният срок на концесията за тях е 20 години с опция за удължаване до 26 години. Задължително в договора за концесия следва да бъде вписано, че съоръженията ще могат да се ползват напълно безвъзмездно за подготовка, тренировка, официални мачове и състезания от местни спортни клубове, от  училищата в съответните села и от ОФК „Беласица” - Петрич, се посочва още в кметското предложение до съветниците.

Очакваният резултат от изпълнението на концесията е обектите да бъдат превърнати в съвременни, модерни бази с многофункционална инфраструктура за целогодишен професионален и масов спорт, какъвто позволяват климатичните дадености на община Петрич. Ще бъде заложено изграждането на сгради за обществено обслужване към терените.

За стадионите в селата Марикостиново и Кърналово е предвидено изграждането още на хотелска част, тренировъчни зали, обучителен център и помощни игрища. Ще бъдат разкрити и нови работни места.

Инвестиционното намерение за стадионите в селата Кърналово, Михнево и Кавракирово е на бизнесмена Иван Чапов, известен с инвестициите си в спортни съоръжения в цялата област. За стадиона в село Марикостиново инвестиционното намерение е на бизнесмена Теодор Осиковски и на Българската федерация по лека атлетика, която ще лицензира съоръжението по своите стандарти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK