В автомобил край учебно заведение в Благоевград откриха гриндер с канабис

Снимка: МВР, архив

Канабис бил засаден в селата Марулево и Делчево

В хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления, свързани с наркотици в учебните заведения и около тях, вчера в района на учебно заведение в Благоевград е извършена проверка на лек автомобил „Опел Корса“ с 40-годишен водач от града.

Служителите на Първо районно управление, осъществили проверката, са намерили в автомобила гриндер, съдържащ около 1,03 грама суха тревиста маса, която при направен полеви тест е реагирала положително на канабис.

На водача на автомобила е направена проба с техническо средство, която е отчела положителен резултат за употреба на наркотици.

Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Също вчера полицейски служители на Второ РУ-Благоевград, са намерили в частен дом в  село Марулево, община Благоевград,  около 8 броя тревисти растения, реагиращи положително на канабис. Общото му тегло е около 2,710 килограма.

На такава находка са попаднали вчера и служители на РУ – Гоце Делчев. В землището на село Делчево те са намерили засадени около 6 броя тревисти растения, реагирали положително на канабис с общо тегло 2,190 кг.

По двата последни случая е образувано  досъдебно производство.

 Работата продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK