Наближава краят на училищните неволи в Рибново

Снимка: Старата и бъдещата (макет) нова сграда на училището

Директорът на СУ „Йордан Йовков“ окачва изпълнението на големия строителен проект да започне след месец

Гърменското село Рибново е трето по раждаемост в страната. В него има средно училище, в което се образоват 500 ученици. Съществуващата училищна сграда, построена през 70-те години на миналия век, вече е твърде тясна за нарасналия брой на децата. Налага се учебен процес да се води в мазета и преградени коридори.

В най-скоро време, до около месец, ще започнат строителните дейности, в резултат на които  след близо година учениците в село Рибново ще се радват на модерна училищна сграда. Създаването на работния проект е вече на финала, избрана е фирма изпълнител, надзорът е определен.

Големият проект предвижда изграждане на нова сграда, основен ремонт и саниране на старата, построяване на физкултурен салон, вертикална планировка. Строителството на новата част няма да пречи на учебния процес, тъй като тя не е свързана със старата. 

„От Министерството на образованието и науката отпуснаха 300 000 лева за проектирането и надзора. По-нататъшното финансиране ще става на части“, казва директорът на училището Манчо Джуркин. 

Фирмата, спечелила проектирането и изпълнението, е „Престиж бизнес – 93“ – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK