Училището в Дебрен създава отлични условия за спорт

Снимки: ОбУ „Св. Климент Охридски“ - Дебрен

Още през 2004-а година, когато училището в село Дебрен се настанява в нова сграда, учителският колектив, като се съобразява с естествения терен,  определя мястото, което е най-подходящо за изграждане на спортна площадка.

И днес, 15 години по-късно, площадката вече се ползва от учениците и от всички младежи в селото, които искат да спортуват.

В изграждането на площадката вземат участие всички учители. Така преди време са създадени трибуните.

През миналата година със средства от бюджета на училището в размер на 39 112 лева е направено бетониране, изградена е част от оградата, поставено е осветление.

Миналия ноември  Министерството на образованието и науката е откликнало на училищната молба и е отпуснало 43 500 лева за довършване на започнатото. От тях 32 000  лева вече са вложени за изкуствена настилка на игрище с размери 36 / 18 метра. С останалите средства ще се продължи оградата и ще бъдат създадени условия за дълъг скок и фитнес на открито.

Само след няколко месеца учениците в Дебрен ще имат и свой физкултурен салон. Засега е завършен нулевият цикъл. Предстои да бъдат усвоени 158 000 лева – целеви средства за училището. Тези средства са в сметките на община Гърмен, която се ангажира с продължаване на строителството и с неговото приключване  до началото на следващата учебна година.

Спортната площадка в двора на ОбУ „Св. Климент Охридски“ беше официално открита в чест на Международния ден на детето. На тържеството по този повод присъстваше евродепутатът Асим Адемов. Тук бяха също кметът на община Гърмен – Минка Капитанова, кметът на Дебрен – Тюркиян Ходжова и имамът на Дебрен.

Празнуващите не забравиха нуждаещото се от помощ момче от Лъжница – Мохамед Аширков. По инициатива на Ученическия съвет беше организиран базар. От него и от дарения беше събрана сумата от 2 155 лева, която вече е предадена на майката на момчето. 

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK