Абитуриентски вечери в село Вълкосел вече са в разгара си

Снимки: Личен архив

И през тази година възпитаниците на випуск 2017 в най-голямото училище в община Сатовча – СУ “Христо Ботев“ в село Вълкосел, изпълват с приказни семейни тържества последните месеци от своето време като ученици.

Абитуриентските вечери се превръщат в празници за цялото село, а учениците определено се наслаждават на последните си дни в училище и се забавляват заедно, като присъстват на всяко семейно тържество по случай завършването на средното си образование.

Зрелостниците от Вълкосел тази година са 32, което означава 32 абитуриентски тържества до края на учебната година, която за тях ще приключи на 24 май.

Почти всички дванадесетокласници от гимназията във Вълкосел смятат да продължат образованието си във висши учебни заведения в страната и чужбина. Всички вече са ориентирани и се готвят усърдно в областта, която са си избрали.

Последните им два месеца като ученици освен с абитуриентските празници са изпълнени и с ударна подготовка за предварителните кандидатстудентски изпити, сред които младите хора от випуск 2017 са се насочили да кандидатстват медицина, дентална медицина, фармация, софтуерно инженерство, строително инженерство, право и други.

"За поредна година Фондация „Българска памет“ отпусна допълнителни часове за подготовка за ДЗИ и кандидатстудентски изпити за зрелостниците, за която помощ ние сърдечно благодарим. Часовете, които се провеждат тази година, са по български език и литература и биология и здравно образование. Очакванията ни са отново за високи резултати на кандидатстудентските изпити", коментира Мустафа Барзев, който тази година завършва СУ "Христо Ботев" в село Вълкосел.

Родените през 1998 година ученици от сатовчанското село и този път съумяват, макар и в напрегнатите дни преди завършването на средното си образование, да съчетаят подготовката за предстоящите изпити с последните незабравими мигове със своите ученици и любими учители.

 

КОМЕНТАРИ

Anti erko23:56 - 21.04.2017
Въведете коментар...Вие в Слащен ,имате по-хубави "абитуренте", а пък на нашите ,к*уровете са им по-големи. Пазете си "абитУрЕнткИте" ,да не ви ги резилясат.
До Ерко09:42 - 21.04.2017
Що за боклук неграмотен си ти бе мишко къв проблем имаш към помаците ??
до erko15:06 - 20.04.2017
Aбе erko глупaк тaкъв зaщо зaвиждaш нa помaците тa те хорaтa си искaрвaт пaрите с честен труд и се обличaт кaкто си искaт рaботи и ти кaкъвто идa си по религия зa дa имaш и ти хубaви дрехи пaри и коли но Бог или Aлaх в кaквото и дa вярвaш ти боклук тaкъв нa тaкивa изроди зaвистливи кaто теб не дaвa късмет.Нaучисе дa увaжaвaш себеси първо боклук тaкъв тогaвa се мисли зa нещо повече и не религиятa прaви човекa Лaйното си остaвa Лaйно кaто теб в кaквото и дa вярвa и кaквaтaто и религия дa вярвa дaли си помaк или "геур"зa което се извинявaм не искaм дa обидя достоините хорa Лaйното си остaвa Лaйно .......
okre13:41 - 20.04.2017
nie v slashten imame po ubavi abituriente

FACEBOOK