Училищата в Хаджидимово, Сатовча, Долно Дряново и Копривлен с нови директори

снимка: sou-vaptsarov.org

5 общински училища в общините Сатовча, Хаджидимово и Гърмен от днес са с нови директори след проведения конкурс в Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград. До обявяването на конкурсите се стигна след серията уволнения от сегашните управляващи, които бързат да назначат свои хора на ръководните постове преди правителството да подаде оставка.

Досегашният временно изпълняващ длъжността директор в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Сатовча Милко Серкьов става постоянен директор на школото. Серкьов е лидер на Общинския съвет на БСП в Сатовча и от няколко месеца управляваше местното училище. Той е бил и единственият кандидат, явил се на конкурса за директорския стол.

Съпругата на лидера на БСП в община Хаджидимово Румен Боянин - Мариана, също е била единственият кандидат за шефското място в СОУ "Никола Вапцаров". Мариана Боянина също е показала добри резултати както на теста, така и при събеседването и тя вече е с назначение за постоянен директор на средното училище в Хаджидимово, където работеше и досега. 

Двама са били кандидатите за директор на ОУ "Никола Вапцаров" в с. Копривлен, община Хаджидимово, Ангел Ангелов и Александър Белчев. С по-добри резултати е класиран Александър Белчев. 

Оспорвана е била и битката за директорското място в ОУ "Христо Ботев" в с. Долно Дряново, община Гърмен. В конкурса са участвали трима кандидати - бившият директор на училището в с. Хвостяне Рахим Арнаудов, кметският наместник на с. Ореше Ракип Камбуров и временно изпълняващата длъжността след  показното уволнение на гербера Асим Адемов по настояване на Ахмед Башев – Надие Моллахасанова.

Победител в конкурса за директор на училището в Долно Дряново е Надие Моллахасанова, която е предложение на ДПС.

Според предварителната информация за директорското място в ОУ „Гоце Делчев" в с. Беслен ще бъде проведен нов конкурс, тъй като нито един от тримата кандидати - Василка Манова, Чавдар Чапкънов и Нейчо Узунов, не е бил класиран.

 

КОМЕНТАРИ

byh13:07 - 13.08.2014
Не й остана много на дъртата Боянина!Интригантка долна,натопячка и лицемерка!
Никола13:09 - 10.07.2014
Милко СИркьов - неграмотни журналя
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK