Училищата в Хаджидимово, Копривлен и Брезница остават с временни директори

СОУ „Никола Йонков Вапцаров” - гр. Хаджидимово, снимка: hadzhidimovo.com

През следващата седмица ще бъдат връчени официално заповедите за назначаване на спечелилите конкурсите директори на училища в Благоевградска област. Вече е ясен и регламентът по отношение на управлението на учебните заведения, за които не бяха избрани директори при проведените конкурси от просветното министерство.

От Регионалния инспекторат в Благоевград обявиха, че на 15 септември временно назначените директори ще открият новата 2012/2013 учебна година и ще останат на заеманите ръководни постове до провеждането на нови конкурси.

В Гоцеделчевски регион в три училища не бяха избрани директори, тъй като кандидатствалите за свободните места не са събрали необходимият брой точки – 112. Това се отнася за средните училища в Хаджидимово и в селата Брезница и Копривлен.

В добилото скандална известност училище в гоцеделчевското село Брезница от тримата кандидати за поста – Ангел Живков, Мехмед Кади и Исмаил Даракчи, нито един не е  одобрен от конкурсната комисия. До провеждането на новия конкурс длъжността директор ще изпълнява заместник-директорката Лина Балтова.  

Ситуацията е аналогична и в школата в Хаджидимово и Копривлен, които ще продължат да се управляват от временни директори.

За останалите 7 учебни заведения има спечелили конкурса кандидати, с които предстои да бъдат подписани постоянни трудови договори. Във Второ ОУ в Гоце Делчев, където директорът Спас Тетимов излезе в пенсия, конкурса спечели Цветанка Петричкова. В училището в Мусомища новият директор е Любка Димитрушева, а в с. Лъжница – Славей Чешлиев.

Новите директори в община Гърмен са Азим Мутишев на училището в Горно Дряново, Асим Адемов на школото в Долно Дряново и Сейхан Ахмедов на училището в село Хвостяне.

 

КОМЕНТАРИ

haha09:43 - 17.08.2012
Zashto nikade ne se spomena che g-n Jivkov ne se qvil na ustniq ?
ВИС17:35 - 05.08.2012
Воденов е човека който трябва да оглави школото в Джостово,той умее да работи с хората,бързо сменя цвета на политическите си убеждения! Когото измами,няма спасение! В Горно Дряново е добре,че шефа ще дава дипломи без да се учи! В Брезница е нужен човек като Ведат Хюсеин,пълен маймунин!
Димитър до До19:07 - 04.08.2012
Точно така, до провеждане на конкурса.
от гърмен11:43 - 04.08.2012
АЗИМ МУТИШЕВ НЕ БЕШЕ ЛИ ТОЗИ ДИРЕКТОР КОЙТО БЕШЕ ХВАНАТ С ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ В СЕЛО ГОРНО ДРЯНОВО. БРАВО ГЕРБ, БРАВО...

FACEBOOK