Училището в Буково отбеляза патронния си празник и тържествено закри учебната година

Снимки: ОУ "Иван Вазов" - с. Буково

В гоцеделчевското село Буково отбелязаха патронния празник на ОУ "Иван Вазов" и тържествено закриха учебната 2018/2019 г.

Празничното събитие събра в училищния двор учители, ученици и родители и бе съпътствано от богата програма, подготвена от възпитаници на школото с помощта на техните преподаватели и класни ръководители.

Прозвучаха тематични рецитали, посветени на живота и творчеството на Иван Вазов, играха се хора́, пяха се песни и се разиграваха хумористични сценки, които гордите родители старателно заснемаха с телефоните си за спомен. 

На днешния ден се навършват 169 г. от рождението на Патриарха на българската литература – Иван Вазов, чието име носи и учебното заведение в село Буково.

Началото на тържеството бе дадено с химна на Република България, под чиито звуци бе издигнат националният трибагреник. Веднага след това бе посрещнато и училищното знаме.

Титанът на всички епохи! Кой не знае дядо Вазов, както и богатството на звучния, красив български език в творчеството му! Празникът на училището е личен празник на всеки от нас. Чрез него ние се докосваме до духа на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новаторството на идния ден.

Нашето училище разкрива облика на модерното и съвременно учебно заведение, втъкало в себе си нишките на добрите практики на тези, които са поставили началото, и онези, които продължават да надграждат през годините, на иновативността в преподаването и организацията на учебния процес, на постиженията на учители и ученици, мотивацията за доказване и преоткриване и градивността – гаранция за успехи и стил.

Това заяви директорът на ОУ "Иван Вазов" - Джемиле Шериф. Тя приветства учениците, поздрави ги за успехите и постиженията им през годината и им пожела весела ваканция.

Тази година училището в Буково завършват 84 ученици от I – VII клас, 24 деца от подготвителната група и 11 ученици от 7. клас. Отличниците са 23.

Настоящата учебна година в ОУ "Иван Вазов" бе официално закрита с традиционния ритуал по изпращане на училищното знаме.

 

Директорът Джемиле Шериф

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK