Директорът на школото в Хаджидимово удостои с грамоти учениците, подготвили интерактивен урок за Ботев

Снимки: СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово

С грамоти и много похвали директорът на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, Мариана Боянина, удостои единадесетокласниците с главен учител Заприна Глушкова за перфектната им подготовка и активното им участие в открития интерактивен урок на тема „На великия Ботев - сбъдна се пророчеството твое. Жив си ти!“ по повод 170 години от неговото рождение.

Директор Боянина развълнувана поздрави гимназистите пред аудиторията с думите: „Тук, в тази зала, аз видях едни различни млади хора, радеещи за България. Два часа стаявах дъха си от вълнение, защото те доказаха, че националната ни история е велика не само заради стойността на събитията в нея, а и заради това, че зад всяко велико събитие стои велика идея, която всеки българин прави своя, когато тя докосне сърцето му. А тези млади хора докоснаха нашите сърца.“

Както писа ИНФОМРЕЖА, събитието в СУ „Никола Вапцаров“ в Хаджидимово се проведе преди дни и в него участие взеха Любима Димитрова - бивш експерт по български език и литература, професор Цветан Ракьовски – ръководител на катедрата по литература при ЮЗУ „Неофит Рилски“, професор Стилиян Стоянов и доцент Роман Хаджикосев.

Сред присъстващите на подготвения от учениците открит урок бяха още учители по български език и литература от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово, Сатовча, родители и цялото ръководство на гимназията домакин в Хаджидимово.

„Основната цел на урока бе чрез прилагане на съвременни образователни технологии и на междупредметни връзки в обучението по български език и литература да се повишава мотивацията на учениците за учебен труд, за засилване на интереса им към четенето и към книгата. Подцелите пък ни са свързани със споделянето на добри педагогически практики между учителите, с което едновременно показахме отлично образователното партньорство и сътрудничество между средното училище и университета чрез присъствието на преподаватели от ЮЗУ, сподели Заприна Глушкова.

Тя допълни, че представеното научно съобщение за Христо Ботев от професор Цветан Ракьовски и редките библиографски издания на Ботеви творби са обобщили представите на участниците в дискусията за Ботевия принос в развитието на българската литература, а атрактивно презентираната биография на Алеко Константинов от доцент Роман Хаджикосев е била приета от целия форум с огромно задоволство.

„Интерактивното занятие, което проведохме в две части – урок, представен от учениците от 11. клас, и научни съобщения, представени от преподавателите на ЮЗУ, е част от развиващата се училищна среда в СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово“, заявиха за ИНФОМРЕЖА директорът на школото и главен учиел Глушкова, която планира и проведе урока, който показа ролята на екипното учене като форма на максимално разгръщане на познавателно-творческите възможности на учениците в учебния процес.

Учениците от 11. клас в познавателната дейност бе изключително висока, а „черешката на тортата“ бяха седмокласниците, които представиха впечатляващ рецитал от стихове, писани за Христо Ботев. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK