Училища Европа връчиха сертификати на Кеймбридж на тържествена церемония в Банско

Снимки: Училища Европа

38 ученици от Югозападна България защитиха със знания престижните сертификати

На знаковата за българската просвета и образование дата - 15. септември, семейството на Училища Европа с учебните бази в Югозападна България, отбележи поредното израстване на възпитаниците си.

38 ученици на Училища Европа от Перник, Радомир и Кюстендил получиха заслужените с много труд, не само на изпита, но и през цялата учебна година, сертификати на Кеймбридж от юнската изпитна сесия. За някои това е първото, за други - поредното, но не и последно стъпало в овладяването на английския език и в развитието им като личности.

Тази година има особено значение за Училища Европа - 25 години обучение по чужди езици и сертифициране на най-високо ниво, в 43 учебни бази в 37 български града. Десетки хиляди са учениците, на които е дадена възможността да постигнат повече в своето образование, кариера и личностно израстване.

За домакин на церемонията бе избран значимия за българската история и вписания в световната карта на зимните курорти град Банско, който е и средище на многожанрови културни прояви.

За връчването на престижните международни сертификати от изпита на Cambridge English Language Assessment, на тържеството присъства заместник-кметът на община Банско – Ивайло Ръхов, както и ученици на Училища Европа от Югозападна България, включително и от най-младите учебни бази в Банско и Разлог, родители и преподаватели.

Приветствие към дошлите на едно от най-значимите събития в календара на Училища Европа поднесе управителят на чуждоезиковите школи за Югозападна България – Албена Дамянова.

Училища Европа са  единственият оторизиран изпитен център на Сambridge English Language Assessment- BG015 ECET - EuropeSchools в Югозападна България, с учебните си бази в Перник, Радомир, Кюстендил, Банско и Разлог, отбеляза г-жа Дамянова.

1068 ученици на Училища Европа от цялата страна са заслужили с много труд сертификати на Университета Кеймбридж от юнската изпитна сесия.

Училища Европа са оторизиран изпитен център на CambridgeEnglishLanguageAssessment  от 2011 година, като всеки от учебните центрове в различните градове на страната е с официален статут на Център за подготовка за изпитите на Cambridge. Това е признание за успехите на Училища Европа през всичките години на тяхното съществуване, за техния международен престиж и авторитет, допълни г-жа Дамянова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK