Затвор за извършители на домови кражби в условията на опасен рецидив

Снимка: Infomreja.bg

41-годишна кюстендилка с 8 присъди влиза отново в затвора

Две години лишаване от свобода за 41-годишна кюстендилка, определи Районен съд – Кюстендил, като я призна за виновна в кражба на пари, при условията на опасен рецидив. Стефка Р. е осъждана 8 пъти до момента, основно за кражби. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен срок.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие / без разпит на подсъдимия, свидетели и вещи лица /, като наложеното й наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, се редуцира с 1/3, до „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да изтърпи при първоначален режим „строг“.

Съдът, под председателството на съдия Мая Миленкова признава подсъдимата Стефка Р. за виновна в това, че в период от неустановена дата в началото на месец декември 2020 г. до 11.12.2020 г., на ул. „Гоце Делчев“ в град Кюстендил, в условията на продължаващо престъпление, е отнела чужди движими вещи -  обща сума от 470 лв., от владението на И. Н., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

РС – Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, за 39- годишния кюстендилец Борислав Н., което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Подсъдимият се призна за виновен за кражба, при условията на опасен рецидив. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Борислав Н. е отнел чужди движими вещи от двама собственици, на обща стойност 861 лв., от стълбищна площадка в бл. 83, в кв. „Запад“ в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK