Болницата в Гоце Делчев сключва договор за сътрудничество с Кардио консулт ООД - София

Снимка: Infomreja.bg

Това е стъпка към разкриване на кардиологично отделение

Днес общинските съветници в Гоце Делчев дадоха съгласието си за сключване на договор за сътрудничество между МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД и групова практика за специализирана медицинска помощ Кардио консулт ООД – София. Договорът е за срок от 3 години. Двете лечебни заведения обединяват усилията си за повишаване качеството на здравеопазването в района.

Както е известно, през месец май тази година министърът на здравеопазването разреши МБАЛ в Гоце Делчев да предприеме действия за разкриване на кардиологично отделение и развиване на дейност по инвазивна кардиология. В тази връзка бяха предприети стъпки за изпълнение на съответните медицински стандарти.

На заседанието присъстваше управителят на болницата  д-р Петър Филибев. Той отговори на въпроса дали съществува възможност на място да се правят PCR тестове.

„Болницата няма възможност да закупи апаратура и консумативи за тази цел. Апаратурата струва от 78 000 до 108 000 лева“, каза управителят.

Той е написал писмо до министъра на здравеопазването с молба да бъде осигурена апаратура или средства за нея. Отговорът е, че съответните служители ще разгледат искането.

Зададен беше и друг въпрос – защо в болницата не се открива клинична пътека по ендокринология. В отговора си д-р Филибев посочи, че за тази цел до края на годината началникът на Вътрешно отделение трябва да направи точно, ясно и конкретно предложение и да има виждане как на практика ще бъде обслужвано отделението.

„Хората и сега са малко, продължи управителят, а заплатите са малки, особено на медицинските сестри.“ Той сподели, че има желание заплатите на медицинските сестри да бъдат увеличени. Надява се на помощ от страна на съседните общини, чието население също се лекува в МБАЛ „Иван Скендеров“.

 

КОМЕНТАРИ

Кмета14:56 - 30.11.2020
Инвазивна кардиология -Хахаха -наивници Гушнахме с Яцевия комисионните за апаратурата -а вие чакайте Хахаха Договорче с ООД фирма -Хахаха и там имам дялове-а вие чакайте Скоро ,дай Боже КОВИД ще свърши и люп на кипенците на болничката Доста години ма рани ,ще ма рани пак Пая пара се завлече Хахаха -наивници Къде ви са анестезиолозите -нема ги Хахаха инвазивна кардиология Много здраве наивници
Devon21:06 - 27.11.2020
Болницата отдавна е фира, имат апаратури за милиони в мазетата, но дъртите пенсионери не могат да работят с нея, а и този който може е минал най - малко 10 години стаж и ще дойде ли в малък провинциялен град? Отделно болницата се точи с кабелната телевизия, хранителни доставки, скъпи лекарства и ко сумативи който се изнасят към частните кабинети. Но всичко това е бял кахър съдбата и е фалит и частно онагледяване. Поздрави...
Alexander18:04 - 26.11.2020
Заради “героите” които принудиха общината да освободи улевинов и неговия екип болницата е пред разпад заради един клоун от мосомище който е с Ковид в момента а си обикаля из целия град заради подобни типове здравеопазването е на това ниво...
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK