Ученик от Разлог със златен медал на състезание по английски правопис

снимки: Община Разлог

Георги Тренчев от СОУ “Братя Петър и Иван Каназиреви“ спечели първо място и златен медал на регионалното състезание по английски правопис „Spelling Bee", което се проведе в Американския университет, кампус Скаптопара, Академичен център "Балкански".

След оспорвана надпревара в три кръга - спелуване, превод, спелуване на непознати думи, Георги Тренчев победи всички участници и заслужено спечели първото място. Под ръководството на Милена Бекярова, старши учител по английски език, Георги се подготви по предварително изготвен списък от 700 думи. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 10 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK