Ученик от Езиковата гимназия в Благоевград свири в Зала „България”

снимки: Читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград

Ученик от музикалната школа на читалището в Благоевград свири в Зала „България”.

Любомир взе участие в заключителния концерт на Майсторския клас, който се проведе в голямата концертна зала "България" - София на 26 юни от 19 часа. Той изпълни пиесата на Арам Хачатурян "Валс" /из музиката към драмата "Маскарад" на Лермонтов/ и заслужи аплодисментите на компетентната публика.

В момента талантливото момче учи в класа на Иванка Коляшева в музикалната школа при НЧ  "Никола Вапцаров - 1866" - Благоевград.

Любомир Цветков тази година завършва 8-ми клас в ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ с немски език. От 6-годишен започва да учи пиано в Детската музикална школа при Народно читалище „Никола Вапцаров 1866” – Благоевград в класа на Симона Генкова.

Участвал е в многобройни концерти в Благоевград и София, изнасял е самостоятелни концерти. Участвал е в чествания годишнини на великите композитори Менделсон, Шопен и Дебюси. Носител е на награди от Националните конкурси за пианисти "На крилете на музиката", "Орфеева дарба", "Андрей Стоянов" , Vivapiano, както и от Конкурс за млади изпълнители на класически инструменти - Перник.

На конкурса "Орфеева дарба" - 25 март 2013, София, беше отличен с първа награда и златен медал, както и награден с участие в Майсторски клас на проф. Людмил Ангелов, организиран от Нов Български Университет.

 

снимки: Читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград
снимки: Читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград
снимки: Читалище "Никола Вапцаров" - Благоевград

КОМЕНТАРИ

баба Добра14:39 - 29.06.2013
Браво!Дерзай,за радост и гордост на благоевградчани!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK